Distributie proiecte pentru executia de case utilizand tehnologia Americana wood-framing realizate de una din cele mai mari firme de arhitectura din America de Nord – Drummond Designs Ltd.

Constructia de case pe structura de lemn conform celor mai noi reglementari tehnice si respectand specificatiile de calitate conforme normativelor Americane.
Executie de reamenajari, consolidari, extinderi, mansardari, etc. la imobile existente.
Amenajari interioare/exterioare inclusiv mobilier la comanda.

Company statement:Constructia caselor a evoluat de-a lungul timpului in diferite forme, in functie de necesitatile umane pentru spatiu si confort, iar tehnologia a suferit si ea transformari in functie de conditiile socio-economice si de disponibilitatea materialelor si a mainii de lucru.

Cel mai vechi material de constructie cunoscut a fost lemnul, intotdeauna la indemana si usor de prelucrat cu mijloace relativ simple. Sapaturile arheologice au dovedit ca acest material era cel mai des folosit atat in cladirea de locuinte, cat si de fortificatii si intarituri. De-a lungul secolelor, tehnologia constructiei de lemn a fost adusa la un grad de perfectiune si rafinament care o face sa fie cautata in toata lumea pentru superioritatea fata de alte tehnologii.

Exemplul cel mai elocvent de aplicare a acestei tehnologii se gaseste in Canada si SUA, unde 90% din casele individuale si multifamiliale (duplex, triplex, apartamente) pana la 3 nivele, sunt construite din lemn care, in combinatie cu alte materiale, asigura un grad de eficienta economica (costul constructiei si al exploatarii) si de confort neegalat. Factorii socio-economici caracteristici societatii nord americane, cresterea rapida si mobilitatea populatiei, au impus nevoia constructiei de locuinte rapida si ieftina.
Deschiderea unor noi centre economice, de exemplu, a facut sa apara peste noapte cartiere si orase noi pentru populatia care migreaza catre oportunitatile nou create. In ultimii 200 de ani tehnologiile nord-americane au dus la un proces de rafinare al metodei de constructie si de utilizare a materialelor, care au ajuns la un nivel de adevarata arta, casele nord-americane fiind solicitate in toate colturile lumii, din Orientul Mijlociu si Indepartat pana in Europa de Est si Vest, din Australia pana dincolo de cercul polar.

Caracteristica cea mai importanta a acestor case este rapiditatea de executie, o casa de 200-300 mp putand fi data la cheie in 10-12 saptamani, fata de casele traditionale de zidarie care au o perioada de executie de peste 10 ori mai lunga. Alt avantaj major, este rezistenta elastica a structurii de lemn, care ofera securitate cu usurinta la cutremure de gradul 8-8,5 pe scala Richter, cum au demonstrat casele canadiene din orasul Kobe din Japonia si la uragane de 250-300 km/h, cum s-a vazut in multe parti ale Statelor Unite, bantuite de aceste calamitati.

Faptul ca peretele sandwich, structura de lemn cu izolatie de vata minerala, ofera o rezistenta termica mult superioara celui de zidarie, permite folosirea peretilor mult mai subtiri, marind astfel suprafata utila cu pana la 15% (la o casa de 200mp, de exemplu, se castiga o camera de 20mp, fara a afecta suprafata construita). Acest lucru e foarte important in special in orase, unde terenurile sunt mici si retragerile impuse nu permit desfasurarea unei amprente generoase a cladirii.

In sfarsit, coeficientul de transfer termic foarte mic ( 0,15 ), reduce cheltuielile de exploatare (incalzire, racire) cu 70% fata de constructiiile cu tehnologii umede, care au o inertie termica mult mai mare si un coeficient de transfer termic ridicat ( 2 – 2,7 ). O casa de lemn se poate tine neancalzita de la cateva ore la cateva zile dupa care, la nevoie, se poate reincalzi in cateva minute.

Piata imobiliara romaneasca se preteaza perfect la aceasta tehnologie, fiind conditionata de doi factori importanti: lipsa de spatiu locativ de calitate si puterea financiara scazuta a consumatorului, accentuata de dificultatea obtinerii creditelor ipotecare. Din aceste motive, posibilitatea de a construi o casa de 3-4 dormitoare cu 2-3 bai, garaj, la pretul unui apartament mediu, fara dezavantajele inerente locuitului la bloc, are potentialul de a revolutiona calitatea vietii majoritatii familiilor din Romania.

CONSTRUIREA UNEI CASE PRESUPUNE O MARE RESPONSBILITATE PENTRU UN CONSTRUCTOR SERIOS
1.De la personalizarea serviciilor, la atentia , calitatea , si confortul noului dumneavoastra camin.
2.Experienta in domeniu ne face capabili sa cream nu doar o casa, ci un camin.
3.Suportul logistic si indelungata experienta a partenerilor nostri din Canada si SUA asigura oricarui client siguranta unei constructii bine realizate si conforme cu toate normele tehnice de ultima ora in domeniu .

Calitatea la noi este pe primul plan si nu este afectata in nici un fel de termenul scurt de executie. Termenul scurt de executie se datoreaza atat sistemului constructiv folosit de noi cat si a faptului ca avem o echipa de profesionisti ce sunt mereu la dispozitia dumneavoastra.